W3 (W module 3)

W3 (W module 3)

10:22 06 april in
0

W3 is een casus en heeft een tijdsduur van 150 minuten. Hierbij wordt een gebouw opgenomen. ‘t Examenpark stelt ISSO Publicatie 82.1 ter beschikking zowel op papier als digitaal m.b.v Acrobat Reader met zoekfunctie. ALLE bijlagen krijgt u van ons ook op papier extra bij uw toets, zodat u overzichtelijk uw toets kunt maken.

 

Bij de beoordeling van dit examen wordt gewerkt met aftrekpunten. Er wordt gestart met 10 punten. De aftrekpunten worden bepaald door de invloed die de gemaakte fout op de energieklasse heeft. In de hoofdvraag moeten meerdere vragen beantwoord worden en er kunnen dus meerdere fouten voorkomen. Er wordt niet doorgerekend met fouten die per onderdeel gemaakt worden.

 

De volgende aftrekpunten worden in rekening gebracht:

  • Algemene woninggegevens: 1 aftrekpunt per fout
  • Isolatiewaarde, per constructiedeel: 1 aftrekpunt per fout
  • Overige gegevens (oppervlakte, perimeter, begrenzing, oriëntatie, etc.) per constructietype: 1 aftrekpunt per fout
  • Constructiedeel vergeten: vloer, gevel of dak: 2 aftrekpunten per fout
  • Constructiedeel vergeten: raam, deur of paneel: 1 aftrekpunt per fout
  • Installaties, type opwekker (verwarming, koeling, ventilatie en tapwater): 2 aftrekpunten per fout
  • Installaties, overige gegevens: 1 aftrekpunt per fout

 

Als u een 0 als resultaat heeft behaald, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat u meerdere fouten heeft gemaakt op één of twee onderdelen maar dat u de rest wel goed heeft gedaan. Het kan zijn dat u ook meer als 10 aftrekpunten heeft gehaald. Echter geven wij geen minpunten als resultaat.

 

Vanaf 21 september 2021 wordt deze toets digitaal afgenomen in Cirrus. Er wordt gestart met 31 punten. Het gaat bij toets W module 3 niet om de punten die behaald kunnen/moeten worden, maar om de aftrekpunten. Alle casus modulen worden handmatig nagekeken door correctoren. Bij elke fout die er gemaakt wordt, zal een corrector een punt(en) aftrekken van het totale aantal punten.

 

Om een voldoende te halen, mag u maximaal 4 aftrekpunten hebben. Bij 5 aftrekpunten of meer krijgt u helaas een onvoldoende. U slaagt bij het behalen van 27 punten of meer.

Deze toets wordt door een corrector van ISSO nagekeken. U krijgt de uitslag circa na 4 weken.