Veelgestelde Vragen

Heb je na het doorlezen van alle informatie nog vragen? Wellicht staat jouw vraag met antwoord hier al tussen. Is je vraag niet (genoeg) beantwoord, neem dan zeker even contact met ons op per telefoon of email, we helpen je graag verder!

 

FAQ (Klik op de vraag om het antwoord te krijgen.)

 

 

Veelgestelde vragen Algemeen

Mag ik een woordenboek gebruiken?

 • Beheers je nog net-niet-helemaal de Nederlandse taal? Dan is het mogelijk om op onze full service locaties een woordenboek erbij te vragen tijdens de toets. Dit moet wel vooraf gemeld worden zodat we deze op tijd kunnen bestellen en speciaal voor jou kunnen meenemen op de examendag. ’t Examenpark doet er alles aan om jou te laten slagen!

Zijn er afwijkende manieren van examineren?

Als je bijzondere omstandigheden hebt en dit kan aantonen met een verklaring (bijvoorbeeld dyslexie of een visuele handicap), dan kan je 30 minuten extra tijd krijgen voor je toets(en). Boek de toets(en) waar ‘dyslexie’ in de titel staat en stuur je verklaring naar ep@examenpark.nl, de 30 minuten extra tijd zit bij deze toetsen inbegrepen.

Kan ik mijn (her)examens voortzetten bij een ander exameninstituut?

Ja, dat kan. Als je al eerder een toets hebt gemaakt bij een ander exameninstituut dan is dit geen probleem. Je kunt gewoon bij ons de andere toets(en) maken.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een herkansing?

Je kunt op onze full service locaties direct na het maken van EP module 1,3,4,5, WUB, WUD, MWA én Legionella toets A, de toets inzien mits er voldoende tijd is. Je kan de toets direct die dag nog herkansen als je wilt, wanneer er die dag nog tijd en plaats is. Dit kan je aangeven bij de examenleider. De examenleider geeft dit door aan kantoor waarna jij een email met een betaallink toegestuurd krijgt om je examen direct te betalen. Is dit gelukt, dan kan je meedoen aan het examen.

Als je de herkansing liever wat later doet, betekent een herkansing opnieuw het examen doen. Je kan je aanmelden op de reguliere manier via onze site.

Kan ik mijn inschrijving verplaatsen?

 • Op onze full service locaties werkt verplaatsen als volgt:
  • Tot 1 dag voor het examen mag je de examentoets kosteloos verplaatsen naar een andere examendatum.
  • Bij een annulering tot 5 dagen voor het examen krijgt je het examengeld minus 50 euro inclusief btw teruggestort, binnen 5 werkdagen op je aangegeven bankrekening.
  • Als je jezelf later afmeldt dan 5 dagen vóór de examendag of niet naar het examen komt, worden helaas alle kosten in rekening gebracht.
 • Bij Eureka locaties kan je kosteloos verplaatsen of annuleren tot 7 dagen voor de toets.
 • Indien je niet of niet volledig gebruik maakt van het recht tot bijwoning van het examen waarvoor je staat ingeschreven, ongeacht door welke oorzaak, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.
Je kunt de toets eenvoudig verplaatsen door in te loggen op de website en naar “mijn boekingen” te gaan. Hier kan je de toets aanklikken en een nieuwe datum en tijd kiezen.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

  • Op onze full service locaties werkt verplaatsen als volgt:
   • Tot 1 dag voor het examen mag je de examentoets kosteloos verplaatsen naar een andere examendatum.
   • Bij een annulering tot 5 dagen voor het examen krijgt je het examengeld minus 50 euro inclusief btw teruggestort, binnen 5 werkdagen op je aangegeven bankrekening.
   • Als je jezelf later afmeldt dan 5 dagen vóór de examendag of niet naar het examen komt, worden helaas alle kosten in rekening gebracht.
  • Bij Eureka locaties kan je kosteloos verplaatsen of annuleren tot 7 dagen voor de toets.
  • Indien je niet of niet volledig gebruik maakt van het recht tot bijwoning van het examen waarvoor je staat ingeschreven, ongeacht door welke oorzaak, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Je kunt de toets eenvoudig verplaatsen door in te loggen op de website en naar “mijn boekingen” te gaan. Hier kan je de toets aanklikken en een nieuwe datum en tijd kiezen.

Hoelang moet ik aanwezig zijn vóór mijn examen?

Je wordt uiterlijk 15 minuten voor aanvang geacht aanwezig te zijn op locatie. Bij onze full service locaties verwachten we je circa 10 minuten voor aanvang in de zaal.

Wat als ik te laat kom?

Deelname aan de toets kan in principe alleen als je tijdig aanwezig bent. Mocht je onverhoopt toch te laat komen, neem dan even contact met ons op, dan kijken wij of je nog deel kunt nemen. Heb je geboekt bij een van onze full service locaties, bel dan naar ’t Examenpark zelf: 030 699 5771.

Maak je je examen bij een van de Eureka locaties? Bel dan naar Eureka: 026 389 5660.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

 • Een geldig legitimatiebewijs (een paspoort / een rijbewijs / een Europese identiteitskaart)
 • Je mag zelf een niet- programmeerbare rekenmachine (geen PDA’s) meenemen wanneer je examen doet op een full service locatie. Bij de Eureka locaties is een rekenmachine voorzien.
 • Je mag een potlood, gum, zwart schrijvende pen, markeerstiften, liniaal of geo-driehoek meenemen.

Heb je dyslexie of andere bijzondere omstandigheden?

Als je bijzondere omstandigheden hebt en dit kan aantonen (bijvoorbeeld dyslexie), dan kan je de toetsen boeken waar “Dyslexie” in de toetsnaam staat en vervolgens je verklaring mailen naar ep@examenpark.nl. De extra tijd is inbegrepen als de verklaring op tijd binnen is.

Energieprestatie

Wanneer krijg ik mijn examennummer/vakbekwaamheid?

Sinds 1 april 2022 worden de vakbekwaamheden per mail uitgereikt door ISSO. Als je alle toetsen hebt behaald voor een vakbekwaamheid, krijg je automatisch een mail van ISSO. Mocht je nog geen vakbekwaamheid hebben gehad, maar alvast je examennummer willen hebben zodat je al opdrachten kunt maken, dan kan je kijken of je al staat ingeschreven bij het CRT. Op de site van het CRT (Centraal Register Techniek) kies je voor het tabblad “zoeken op vakmensen”. De adviseurs zijn alleen vindbaar als alle toetsen goed zijn afgerond, er zijn geen deeltoetsen te zien.

ISSO heeft tevens een FAQ opgesteld.

 

Kan ik mijn software toets inzien?

Je kunt het volgende verwachten bij een inzage van Uniec 3 en VABI toetsen:

 • Een uitgeprinte rapportage van je ingevoerde gegevens van de toets
 • Een uitgeprinte rapportage van de ingevoerde gegevens van de goed ingevulde toets
 • Een inzage van wat je hebt ingevuld in Cirrus en wat de uitslag had moeten zijn

Met behulp van bovenstaande stukken kun je zelf vergelijken wat niet goed is ingevuld en waar het fout is gegaan.

 

VABI: Je kan alleen een inzage boeken als je zelf je VABI bestand goed hebt opgeslagen en verstuurd (dit doe je na het maken van je software toets, op de examendag).

Waar kan ik en mijn klant zien dat ik vakbekwaam ben?

Op de site van het CRT (Centraal Register Techniek) kan je nu ook vakbekwame EP adviseurs vinden. Kies voor het tabblad “zoeken op vakmensen”.

De adviseurs zijn alleen vindbaar als alle toetsen goed zijn afgerond, er zijn geen deeltoetsen te zien.

Hopelijk sta jij er ook snel tussen.

Hoelang duurt het voordat ik de uitslag heb?

 • Bij de meerkeuze- en softwaretoetsen krijg je direct je uitslag te zien op je scherm.
 • De toetsen die niet door ‘t Examenpark worden nagekeken worden binnen circa 4 weken beoordeeld. Dit gebeurt door een corrector uit de corrector poule. Het kan zijn dat je eerder je uitslag hebt dan een medestudent. Dit komt door de verdeling onder de correctoren. ’t Examenpark streeft ernaar om de uitslag binnen drie weken kenbaar te maken, maar is hierin afhankelijk van derden.
 • Je krijgt je uitslag per mail bevestigd middels een examenverslag.

Wat is Cirrus?

De meeste toetsen worden gemaakt in Cirrus, op de laptop die je ter beschikking krijgt van ons tijdens je examen(s). Het examen staat in Cirrus, hier vul je jouw antwoorden in. Je ontvangt van ons een geprinte instructie bij het examen waarop duidelijk staat uitgelegd hoe het programma werkt. Eventuele bijlagen ontvang je van ons daarnaast ook op papier. Als je een meerkeuze toets doet, verschijnt direct na het voltooien van de toets je voorlopige uitslag op het scherm.

Kan ik thuis digitale examens maken?

Nee, alle examens worden op locatie afgenomen.

Mocht er weer een situatie ontstaan waarin er geen examens op locatie afgenomen mogen of kunnen worden, wordt dit opnieuw bekeken door ISSO en de exameninstituten.

Wat zijn de slagingspercentages?

Hier kun je de slagingspercentages bekijken voor de EP examens

Wanneer ben ik gezakt of geslaagd (cesuur van het examen)?

 • Je kunt bij toets U module 1 (U1) 40 punten verdienen. Je bent geslaagd bij het behalen van 30 punten of meer.
 • Je kunt bij toets U module 2 (U2) 22 punten verdienen. Je bent geslaagd bij het behalen van 18 punten of meer.
 • Je kunt bij toets U module 3 (U3) 40 punten verdienen (digitaal examen). Je bent geslaagd bij het behalen van 30 punten of meer.
 • Bij de beoordeling van U module 4b en 4d mogen de ingevulde posten niet meer dan 4% afwijken. Alleen voor de prestatie-indicator gelden vaste waarden waar tussen het moet vallen. Één deelpost mag een afwijking hebben groter dan 4%. Je bent geslaagd als je alles goed hebt of als er maximaal één deelpost afwijkt. De uitslag wordt aangegeven met geslaagd / gezakt.
 • Je kunt bij toets U module 5 (U5) 30 punten verdienen. Je bent geslaagd bij het behalen van 22 punten of meer.

Wat ligt al klaar voor mijn EP-U examen?

‘t Examenpark zorgt voor:

 • Kladpapier. Let op: de aantekeningen die je maakt MOETEN worden ingeleverd, maar worden NIET beoordeeld.
 • Voor U1, U2 en U3 krijg je ISSO Publicatie 75.1 ter beschikking (papier en digitaal)
 • Voor U5 krijg je ISSO Publicatie 75.1 ter beschikking (papier en digitaal) plus relevante bijlagen voor zover nodig om berekeningen te kunnen maken.

De examencommissie heeft besloten om de BRL 9500 niet bij het examen te verstrekken, omdat de vragen van algemene aard zijn en behoren tot de kennis die de kandidaat-adviseur tot zich neemt tijdens een opleiding of bij het voorbereiden. De onderdelen staan beschreven in de eindtermen.

Waar kan ik een opleiding tot EP adviseur volgen?

Kan ik een fout op mijn Bewijs van Vakbekwaamheid herstellen?

Jazeker. Je kunt een email sturen naar ep@examenpark.nl met daarin de juiste gegevens zodat wij het voor je aan kunnen passen.

Van wie krijg ik mijn bewijs van vakbekwaamheid ?

Als je geslaagd bent voor je toetsen binnen de termijnen die daarvoor staan, willen wij je van harte feliciteren. Je krijgt jouw bewijs van vakbekwaamheid per mail vanuit ISSO toegestuurd.

Hoelang zijn de resultaten van de toets(en) geldig?

De modules van EP-W en EP-U zijn 1 jaar geldig. Modules gemaakt voor 1 juli 2021 zijn 1 jaar en 3 maanden geldig.

 

Ik heb een klacht, waar kan ik deze indienen?

Heb je een klacht, dan kan je deze per mail indienen bij ‘t Examenpark. ‘t Examenpark handelt de klachten met betrekking tot organisatie van het examen af. Overige klachten worden doorgestuurd naar de desbetreffende organisatie die hierover gaat. ’t Examenpark blijft hierbij wel het aanspreekpunt. Een klacht kan geen betrekking hebben op de uitslag van een examen en zal ook nooit leiden tot aanpassing van de uitslag.

Wanneer kan ik inzage boeken?

Inzages zijn alleen mogelijk op onze full service locaties.

 • hier kan je direct na het maken van EP module 1, 3, 4, 5, WUB, WUD, MWA én Legionella toets A, de toets inzien, mits je bent gezakt en er voldoende tijd is.
 • je kunt een inzage boeken via ons boekingssysteem (60 minuten)

Een inzage kan pas geboekt worden als de uitslag bekend is. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet onnodige lege stoelen op een inzagemoment zijn. Een andere kandidaat die wel de uitslag heeft kan dan gebruik maken van deze plek.

 

examenpark icoon locatie icoon Hoofdkantoor telefoon icoon E-mail
’t Examenpark Locaties examen: Locatie hoofdkantoor: Telefoon: Email:
Het juiste antwoord Diversen Vlierwerf 5N 4704 SB Roosendaal 030 699 5771 ep@examenpark.nl