U3 (U module 3)

U3 (U module 3)

11:42 13 april in
0

U3 is een casus, heeft een tijdsduur van 150 minuten en wordt digitaal afgenomen in het programma Cirrus. Hierbij wordt een gebouw opgenomen. ‘t Examenpark stelt ISSO Publicatie 75.1 ter beschikking zowel op papier als digitaal m.b.v Acrobat Reader met zoekfunctie. De BRL 9500 wordt niet tijdens de toets verstrekt. ALLE bijlagen krijg je van ons ook op papier extra bij de toets, zodat je overzichtelijk je toets kunt maken.

 

Het gaat bij toets U module 3 niet om de punten die behaald kunnen / moeten worden, maar om de aftrekpunten. Alle casus module vragen worden handmatig nagekeken door correctoren. Bij elke fout die er gemaakt wordt, zal een corrector een punt(en) aftrekken van het totale aantal punten.

Er wordt gestart met 35 punten. De aftrekpunten worden bepaald door de invloed die de gemaakte fout op de energieklasse heeft. In de hoofdvraag moeten meerdere vragen beantwoord worden en er kunnen dus meerdere fouten voorkomen. Er wordt niet doorgerekend met fouten die per onderdeel gemaakt worden.

 

 

De volgende aftrekpunten worden in rekening gebracht:

 

  • Algemene woninggegevens: 1 aftrekpunt per fout
  • Isolatiewaarde, per constructiedeel: 1 aftrekpunt per fout
  • Overige gegevens (oppervlakte, perimeter, begrenzing, oriëntatie, etc.) per constructietype: 1 aftrekpunt per fout
  • Constructiedeel vergeten: vloer, gevel of dak: 2 aftrekpunten per fout
  • Constructiedeel vergeten: raam, deur of paneel: 1 aftrekpunt per fout
  • Installaties, type opwekker (verwarming, koeling, ventilatie en tapwater): 2 aftrekpunten per fout
  • Installaties, overige gegevens: 1 aftrekpunt per fout

Om een voldoende te halen, mag je maximaal 4 aftrekpunten hebben. Bij 5 aftrekpunten of meer krijg je helaas een onvoldoende. Je slaagt bij het behalen van 31 punten of meer.

Deze toets wordt door een corrector van ISSO nagekeken. Je krijgt de uitslag circa na 4 weken.