U3 (U module 3)

U3 (U module 3)

11:42 13 april in
0

U3 is een casus en heeft een tijdsduur van 120 minuten. Hierbij wordt een gebouw opgenomen. ‘t Examenpark stelt ISSO Publicatie 75.1 ter beschikking zowel op papier als digitaal m.b.v Acrobat Reader met zoekfunctie.

 

Bij de beoordeling van dit examen wordt gewerkt met aftrekpunten. Er wordt gestart met 10 punten. De aftrekpunten worden bepaald door de invloed die de gemaakte fout op de energieklasse heeft. In de hoofdvraag moeten

meerdere vragen beantwoord worden en er kunnen dus meerdere fouten voorkomen. Er wordt
niet doorgerekend met fouten die per onderdeel gemaakt worden.

 

De volgende aftrekpunten worden in rekening gebracht:

  • Algemene woninggegevens: 1 aftrekpunt per fout
  • Isolatiewaarde, per constructiedeel: 1 aftrekpunt per fout
  • Overige gegevens (oppervlakte, perimeter, begrenzing, oriëntatie, etc.) per constructietype: 1 aftrekpunt per fout
  • Constructiedeel vergeten: vloer, gevel of dak: 2 aftrekpunten per fout
  • Constructiedeel vergeten: raam, deur of paneel: 1 aftrekpunt per fout
  • Installaties, type opwekker (verwarming, koeling, ventilatie en tapwater): 2 aftrekpunten per fout
  • Installaties, overige gegevens: 1 aftrekpunt per fout

 

Als u een 0 als resultaat heeft behaald, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat u meerdere fouten heeft gemaakt op één of twee onderdelen maar dat u de rest wel goed heeft gedaan. Het kan zijn dat u ook meer als 10 aftrekpunten heeft gehaald. Echter geven wij geen minpunten als resultaat.

 

De aangegeven cesuur in Cirrus voor online toets U3 staat niet hetzelfde weergeven. De cesuur voor online thuisafname én voor fysieke examens is uiteraard wel hetzelfde. Hieronder (in cursief) is een verduidelijking weergegeven.

 

De digitale casustoets werkt precies hetzelfde als de papieren toets wat betreft de punten en cesuur. Het gaat bij beiden niet om de punten die behaald kunnen/moeten worden, maar om de aftrekpunten. Alle casus modulen worden handmatig nagekeken door correctoren. Bij elke fout die er gemaakt wordt, zal een corrector een punt(en) aftrekken van het totale aantal punten.

 

Om een voldoende te halen, mogen er maximaal 4 aftrekpunten gegeven worden. Bij 5 aftrekpunten of meer krijgt de kandidaat een onvoldoende. Hiervoor maakt het aantal punten dat totaal behaald kan worden dus niet uit. Of dit nu 41 punten of 10 punten zijn, voor Module 3 geldt altijd: bij 4 aftrekpunten of minder krijgt kandidaat een voldoende; bij 5 aftrekpunten of meer een onvoldoende.

 

Deze toets wordt door een corrector van ISSO nagekeken. U krijgt de uitslag circa na 4 weken.