U2 (U module 2)

U2 (U module 2)

11:42 13 april in
0

U2 is het schematiseren van een utiliteitsgebouw. De tijdsduur is 60 minuten. ‘t Examenpark stelt ISSO Publicatie 75.1 zowel papier als digitaal m.b.v Acrobat Reader met zoekfunctie ter beschikking.

 

Bij de beoordeling van dit examen wordt gewerkt met aftrekpunten. Er wordt gestart met 10 punten. De aftrekpunten worden bepaald door de invloed die de gemaakte fout op de energieklasse heeft. In de hoofdvraag moeten meerdere vragen beantwoord worden en er kunnen dus meerdere fouten voorkomen. Er wordt niet doorgerekend met fouten die per onderdeel gemaakt worden.

 

De volgende aftrekpunten worden in rekening gebracht:

  • Energieprestatieplichtige delen bepalen: 2 aftrekpunten per fout
  • Gebruiksfuncties bepalen: 2 aftrekpunten per fout
  • Aangeven thermische schil: 3 aftrekpunten per fout
  • Aangrenzende ruimten benoemen: 1 aftrekpunt per fout
  • Rekenzones bepalen: indien niet goed, 3 aftrekpunten
  • Gebruiksoppervlakte per functie bepalen: 1 aftrekpunt per fout

 

Als u een 0 als resultaat heeft behaald, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat u meerdere fouten heeft gemaakt op één of twee onderdelen maar dat u de rest wel goed heeft gedaan. Het kan zijn dat u ook meer als 10 aftrekpunten heeft gehaald. Echter geven wij geen minpunten als resultaat.

 

De aangegeven cesuur in Cirrus voor online toets U2 staat niet hetzelfde weergeven. De cesuur voor online thuisafname én voor fysieke examens is uiteraard wel hetzelfde. Hieronder (in cursief) is een verduidelijking weergegeven.

 

De digitale casustoets werkt precies hetzelfde als de papieren toets wat betreft de punten en cesuur. Het gaat bij beiden niet om de punten die behaald kunnen/moeten worden, maar om de aftrekpunten. Alle casus modulen worden handmatig nagekeken door correctoren. Bij elke fout die er gemaakt wordt, zal een corrector een punt(en) aftrekken van het totale aantal punten.

 

Om een voldoende te halen, mogen er maximaal 4 aftrekpunten gegeven worden. Bij 5 aftrekpunten of meer krijgt de kandidaat een onvoldoende. Hiervoor maakt het aantal punten dat totaal behaald kan worden dus niet uit. Of dit nu 40 punten of 10 punten zijn, voor Module 2 geldt altijd: bij 4 aftrekpunten of minder krijgt kandidaat een voldoende; bij 5 aftrekpunten of meer een onvoldoende.

 

Deze toets wordt door een corrector van ISSO nagekeken. U krijgt de uitslag circa na 4 weken.