Online afname

Wilt u liever uw toets online doen vanuit thuis / kantoor, dan is dit mogelijk. Wij bieden regelmatig thuis examens aan. Voordat u besluit deel te nemen, willen wij aan u vragen om de voorwaarden goed door te lezen. Zo bent u zeker op de hoogte van wat u kunt verwachten en waaraan de examinering moet voldoen.

 

Circa 3 werkdagen voor het online examen afname moment krijgt u van ons een e-mail met meer informatie over het afnemen van het examen. U krijgt, als de betaling op tijd binnen is, op de ochtend vóór de examendag (woensdag ochtend) een separate email met uw inlogcodes. Houdt u voor de zekerheid ook even in uw junkmail / spamfolder in de gaten.

Vanaf de middag 12:00 uur voor de examendag kunt u een “oefentoets” doen in Cirrus. Dit is om een indruk te krijgen hoe het toets programma eruit ziet. Het is géén inhoudelijke toets, het is puur om een indruk te krijgen waar u wat kunt vinden. Let op, het gedeelte met de surveillance software Proctorio is niet inbegrepen bij deze testomgeving.

 

Op de examendag ziet u de toets al staan bij het inloggen, maar kunt u pas daadwerkelijk de “toets starten” als de starttijd ook begint. De tekst van de knop veranderd dan pas.

 

Bij de Multiple Choice (WA-B, WA-D, UA-B, UA-D, W1, U1, W5, U5) toetsen krijgt u gelijk een voorlopige uitslag. Deze is voorlopig en kan dus zowel negatief als positief nog wijzigen. Een definitieve uitslag krijgt u per mail van ons.

 

 

ExamenDe aangegeven cesuur in Cirrus voor online toets W2, U2, W3 en U3 staat niet goed weergeven, omdat dit simpelweg niet goed weer gegeven kan worden in Cirrus. De cesuur voor online thuisafname én voor fysieke examens is hetzelfde. Deze is te vinden op onze site onder tabblad EP-W of EP-U. Bij deze toetsen krijgt u géén voorlopige uitslag omdat deze door een corrector worden nagekeken. Deze toetsen worden circa binnen 4 weken nagekeken. U krijgt het examenverslag, waarin uw uitslag staat, per mail.

Aandachtspunten:

 • Bij een online toets krijgt u ALLE bijlagen digitaal. Dit betekent dat u veel dient te switchen van documenten. Wij adviseren online afname alleen te doen als u heel goed en veel met computers werkt. Hou dit in gedachte als u echt een online toets wilt doen.
 • Als het niet lukt om de toets te starten, belt u dan direct naar ISSO 010-2065969. Gebruik niet de chatfunctie, deze is uitgeschakeld.
 • U mag 1 scherm gebruiken, niet meer. (als u bv een docking station gebruikt mag maar 1 scherm open staan).
 • In het digitale kladblok kunnen aantekeningen worden gemaakt, maar geen schetsen / tekeningen.
 • U dient de gehele toetstijd in beeld te blijven van de camera, anders wordt uw toets ongeldig verklaard. U mag dus ook niet de ruimte verlaten om naar het toilet te gaan.
 • Zorg voor een stabiele, constante internetverbinding. Ververs NIET uw browser, anders logt u automatisch uit, uit Proctorio.
 • In de handleiding staat o.a. beschreven waar u de ISSO publicatie en de wetenschappelijke rekenmachine kunt vinden. Lees deze dus vooraf goed door.
 • Controleer bij het gebruik van een Macbook of Imac vooraf goed hoe de beveiligingsinstellingen staan ingesteld. Neem zonodig vooraf contact op met Proctorio Support om de instellingen te controleren.
 • Voor een correcte werking van de online Proctorio omgeving heeft u 2 GB vrije RAM geheugen ruimte nodig op uw computer.
 • Vanaf 8 maart 2021 worden de examens afgenomen gebaseerd op de laatste versie van ISSO-publicaties van januari 2021 (de zogenaamde tweede druk).
 • Tip: een camera / microfoon kan je alvast testen via deze sites: Camera en Microfoon
 • U krijgt voor elke online examendag een nieuwe code. Als u twee toetsen op één dag heeft, dan heeft u wél dezelfde code.
 • Het kladblok wat ter beschikking wordt gesteld tijdens de toets is PER vraag. Als u dus een vraag verder gaat is uw kladblok weer leeg. Mocht u nog willen weten wat op het kladblok stond, dan dient u terug te gaan naar de desbetreffende vraag wat dat kladblok is gevuld.

Planning-examendagen2021-online

‘t Examenpark heeft al veel thuistoetsen afgenomen in samenwerking met ISSO. 

Helaas weten we nog niet of we deze in de toekomst weer mogen afnemen.

We houden u op de hoogte via onze social media.

Zodra er een planning is, communiceren we dit met u. 

 

examenpark icoon locatie icoon Hoofdkantoor telefoon icoon E-mail
‘t Examenpark Locaties examen: Locatie hoofdkantoor: Telefoon: Email:
Het juiste antwoord Diversen Vlierwerf 5N 4704 SB Roosendaal 030 699 5771 ep@examenpark.nl